Τα συναισθήματα αποτελούν ένα απο τα ωραιότερα δώρα της ζωής. Δεν υπάρχουν καλά ή κακά συναισθήματα. Ο τρόπος που τα διαχειριζόμαστε κάνει όλη τη διαφορά. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συναισθηματική μας κατάσταση επηρεάζει τα παιδιά μας.  Μάθετε λοιπόν να τα αναγνωρίζετε και να τα διαχειρίζεστε ώστε να τα διοχετεύετε κατάλληλα χωρίς να τα καταστέλλετε και χωρίς να κάνετε κακό στους άλλους ή στον ίδιο σας τον εαυτό. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επανασυνδεθείτε με τα συναισθήματά σας με ηρεμία και ειλικρίνεια. Και αυτό γιατί θα πρέπει να βοηθήσετε εσείς το παιδί σας να αναγνωρίσει τα δικά του συναισθήματά. Συχνά βοηθάει να δίνεται το παράδειγμα πχ "σήμερα πέρασα όμορφα και γι' αυτό νιώθω χαρά", "ο εργοδότης μου με έκανε να νιώσω θυμό". Ρωτήστε ευθύς ερωτήσεις όπως "πώς νιώθεις?". Η ανακάλυψη και αναγνώριση των συναισθημάτων συμβάλλει στην καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών καθώς και στη δημιουργία υγιέστερων σχέσεων με τους άλλους.
 Η υιοθέτηση της θετικής διαπαιδαγώγησης βοηθάει στην επίτευξη των παραπάνω. Μάθετε περισσότερα στο δωρεάν σεμινάριο-συζήτηση που διενεργώ την Πέμπτη 11/03. Πληροφορίες στη σελίδα μου και στο προφίλ μου!  
Μπραζιώτη Χριστίνα
Σύμβουλος Σχέσεων και Ψυχικής Ενδυνάμωσης
Email: braziotichristina@gmail.com, blogspot: Braziotichristina.blogspot.com, facebook page: Brazioti Christina Counselling

(photo pinterest by devianart)


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο