Μίλησε!
Όταν περνάς μια δύσκολη κατάσταση ένας απο τους καλύτερους τρόπους για να την αντιμετωπίσεις είναι να μιλήσεις σε κάποιον. Και γιατί η επικοινωνία του προβλήματος είναι αποτελεσματική?
Μιλώντας νιώθεις λιγότερο μόνος. Καταλαβαίνεις ότι δεν εισαι ο μoναδικός που περνάς κάτι τέτοιο. Δεν περιμένεις ότι κάποιος θα λύσει το πρόβλημα για σένα αλλά μιλώντας για αυτό που σε απασχολεί νιώθεις σαν να παίρνει κάποιος το βάρος απο πάνω σου, αποφορτίζεσαι και μειώνονται τα επίπεδα του άγχους. Όταν ανοίγεσαι και συζητάς σχετικά με το τι σου συμβαίνει, το πρόβλημα παύει να είναι τοσο υπερβολικό στην ψυχή σου.  
Αν περνάς μια δύσκολη στιγμή είναι σημαντικό να βρεις κάποιον που να εμπιστεύεσαι και να του μιλήσεις. Αν πιστεύεις ότι κανείς στον περίγυρό σου δεν θα σε καταλάβει τότε αναζήτησε έναν ειδικό. Θα σε ανακουφίσει και θα σε βοηθήσει να δεις το πρόβλημα κάτω απο ένα άλλο πρίσμα και κάτω απο μια άλλη οπτική γωνία.
Μπραζιώτη Χριστίνα
Σύμβουλος Σχέσεων και Ψυχικής Ενδυνάμωσης
Email: braziotichristina@gmail.com, blogspot: Braziotichristina.blogspot.com, facebook page: Brazioti Christina Counselling

(Dima Dmitriev by Catherine La Rose)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο